Healthscan

Waar staan we met onze ICT omgeving?


Deze vraag zit in menig hoofden van managers en directieleden. Dit hoeft zeker niet negatief te zijn. Inzicht voorkomt slapeloze nachten.

QLY heeft voor vele organisaties een healthscan uitgevoerd. In principe maakt het niet uit hoe groot uw organisatie is, het is een fixed price opdracht met een doorlooptijd van 2 tot 4 weken en niet maanden. Afhankelijk van de grootte van de organisatie zal het detaillering niveau van het rapport verschillen. Resultaat is hetzelfde, u als organisatie heeft een goed beeld bij waar uw organisatie staat met uw ICT omgeving.Hoe ziet een healthscan eruit?

  • 2 dagen zijn ingepland om informatie te verzamelen; Het is daarom belangrijk dat wij overal toegang toe krijgen vanaf aanvang van onderzoek. Dat betekent interviews met medewerkers, maar ook toegang tot alle systemen. We verwachten niet dat u uitgebreide documentatie heeft en ons alle informatie op een dienblad aanreikt. Was dat het geval geweest, dan hadden jullie waarschijnlijk geen behoefte gehad aan een healthscan;
  • Opstellen van rapport;
  • Presenteren van rapport.


De vraag welke onderwerpen in het rapport komen te staan is vooraf niet aan te geven. Insteek is altijd vanuit een technisch standpunt. Omdat QLY ook ervaring heeft met organisatie en proces, kan het soms voorkomen dat een healthscan een andere draai krijgt.


QLY heeft uitkomsten gezien van heel goed, naar schoonheidsfoutjes tot waar ben ik aan begonnen.