Enterprise organisaties hebben architecten in dienst. Ook in het midden bedrijf worden de voordelen van werken onder architectuur gezien maar hoe krijgen we dat voor elkaar?


  • We kunnen een full time architect niet voldoende uitdagend werk geven;
  • We hebben het budget niet voor een full time architect;
  • Hoe zorgen we dat de interne architect bij blijft in zijn vakgebied.


De oplossing is niet door per project een architect in te huren. Architectuur moet namelijk ook onderhouden worden en worden doorontwikkeld. In ICT is stilstand achteruitgang.


Daarnaast is het heel belangrijk voor een goede oplossing dat de architect jullie organisatie door en door kent. Wat gaat bij jullie werken in plaats van wat gaat in het algemeen werken. Het ivoren toren principe wordt helaas nog steeds te vaak toegepast.


QLY kan u met dit vraagstuk helpen. Door jaren ervaring bij Managed Services Providors, is het ‘normaal’ voor QLY om vele bedrijven gelijktijdig onder zijn hoede te hebben. QLY overziet het volledige ICT landschap van techniek, organisatie en proces. Je hebt geen specifiek architecten nodig zoals een Security Architect, Applicatie Architect, Netwerk Architect, etc. Wanneer nodig, heeft QLY partners die bijvoorbeeld dromen over Security. QLY brengt de verschillende aspecten dan weer samen in een samenhangend ontwerp.


Wij kunnen een passend dienst voor uw organisatie samenstellen. Dat kan bijvoorbeeld 8 uur per week zijn of 16 uur per maand. Afhankelijk wat er nodig is binnen uw organisatie, bedenken we samen een passende dienst.


Wanneer uw organisatie wel klaar is voor een eigen architectuur afdeling, dan kan QLY u hierbij helpen met het opzetten van een structuur zoals een Architecture Design Authority, templates voor High Level Designs en Low Level Designs. Ook het ondersteunen van uw architecten om betere ontwerpen te schrijven is een dienst die we kunnen leveren. Werkt QLY volgens TOGAF, dan is het antwoord nee. QLY kent natuurlijk het framework van TOGAF en die wordt zeker geraadpleegd. QLY gelooft niet werken volgens een bepaalde framework, we passen meerdere architectuur frameworks toe en organiseren een architectuur structuur die passend is bij uw organisatie.


Wat levert QLY?

Misschien hebben jullie ook wel eens een High Level Design document gezien en gedacht wat staat hier en wat kan ik ermee. QLY vaak genoeg. Dit soort documenten leveren wij niet. Iedereen die een beetje IT affiniteit heeft moet begrijpen wat de oplossing gaat brengen en er mag geen ruimte zijn voor interpretatie verschillen. Ons antwoord is dan niet “u heeft het niet goed begrepen”, maar wij hebben het niet goed genoeg beschreven.